EVEN VOORSTELLEN

Ik ben Masé Sutterland – Pents, geboren op 11 juli 1962.
Dochter van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder.
Ik ben moeder van een dochter en twee zoons, getrouwd met Coen, stiefmoeder voor zijn drie zoons en grootmoeder van bijna vijf kleinkinderen.

Waarom rouw begeleider?

Vanaf mijn prille begin heb ik te maken gehad met rouw en verlies. Rouw omdat mijn vader geen verder deel zou uitmaken van mijn leven, door het niet opgroeien bij mijn moeder en de regelmaat waarmee mijn bed in een ander huis stond. Ook verlies van gezondheid door een chronische aandoening.

Zo lang als ik me kan herinneren ligt mijn passie in de combinatie van gezondheidszorg, kunst en pedagogiek. 

Na mijn opleiding tot verpleegkundige- A heb ik (ortho) pedagogiek en kunstzinnige therapie gestudeerd. In mijn werk herkende ik steeds vaker dat er verliessituaties onder de hulpvragen van jongeren, gezin, ouders en volwassenen lagen. In het bij hen nabij blijven in deze lastige en veelal pijnlijke situaties voel ik mij thuis. Ik ben dankbaar en geniet wanneer ik mensen mag helpen door het verlies heen weer aan te haken bij het leven.

Pedagogiek 88
Kunst 93
Gezondheidszorg 98

Ik ben gefascineerd door overgangen in de breedste zin van het woord. Als jong meisje vond ik het geweldig om door de nacht te zeilen, te ervaren wat er gebeurde met de temperatuur, de vochtigheid en met het licht wanneer het donker werd. Ook de weg andersom vond ik een feest, hoe het weer licht werd. Van het duister naar contouren naar volle beelden. Ook de stilte vind ik bijzonder. De stilte bij een geboorte, bij een naderend overlijden. Ook tijdens een gesprek wordt er zoveel gezegd, juist in die stilte.

Bij opleidingsinstituut Land van Rouw heb ik mijn passie, mijn levens- en werkervaring kunnen verbreden en verdiepen om zo nog beter mensen op hun eigen levensweg te kunnen begeleiden en ondersteunen.

Ik begeleid in mijn praktijk Hartseer kinderen, jongeren en volwassenen die met vragen rondom een vorm van verlies te maken hebben of die een leer (werk) vraag hebben.

Met mijn gevarieerde achtergrond en warme karakter geef ik deskundige begeleiding van hart tot hart. 

VOOR WIE IK GEWERKT HEB

” Je hebt me stukjes bij mijzelf laten onderzoeken waar ik mezelf, tot dan toe, onvoldoende tijd en ruimte gaf. Het stilstaan gaf me ruimte. ”

BIANCA

“Masé wil ik heel hartelijke bedanken voor haar betrokken en liefdevolle gesprekken.

Ik wens haar Gods rijke zegen toe! ”

SANDRA

” Mijn huisarts had me verwezen en ik vond het heel spannend. Je boeide me vanaf de eerste keer met dan weer een gedicht, dan weer een boek, een lied en zelfs een lekkere wandeling. Langzaam lukte me het, mede door jouw rust, om tot de kern te komen. Ik ga je missen, maar het is tijd om verder te gaan. ”

JOHAN